5 gode grunde

Send forespørgsel

5 gode grunde til at holde jeres næste møde ud af huset

Specielt hos os - imellem blinkende blå søer og grønne skove

1)    Det øger produktiviteten
2)    Anderledes mødeoplevelse
3)    Fordybelse og aktivitet
4)    Mere intensivt
5)    Gode relationer


Punkt 1
Man bør genoverveje, om de omgivelser man afholder sine møder i overhovedet bidrager til et produktivt arbejdsmiljø. Selve rummet og dets indretning påvirker nemlig måden, hvorpå I interagerer, lærer, lytter og arbejder med hinanden.
Derfor bør man ligeledes også overveje, om den største effekt vil være at invitere alle deltagerne ud af huset – og holde mødet i ”ukendte” omgivelser, som i sig selv vil være med til at skabe nye ideer og øge produktiviteten. 


Punkt 2
Der er en god grund til, at vælge en anderledes mødeoplevelse. Forskning viser, at naturen har en positiv indvirkning på vores koncentrationsevne og hjerneaktivitet. 
En lille historie som underbygger vores teori:
En gruppe studerende tog samme test. 
Halvdelen havde på forhånd gået i 20 min., mens den anden halvdel ikke havde været aktive. 
Det blev målt, at den første halvdel havde en væsentlig højere hjerneaktivitet under testen og de bedre resultater. 
Vær ikke bange for at prøve noget nyt! Afprøv derfor alternative lokaler og omgivelser, i stedet for at være fastlåst af gamle rutiner. 


Punkt 3
Brug naturen    
Det er oplagt at inddrage naturen, når I planlægger programmet. 
Naturligvis vil det letteste være, at I bruger de udendørs faciliteter i pauserne, hvor maden eller kaffen kan serveres på en terrasse eller i parken. Men det giver også et stort udbytte at bygge det ind i programmet. 
Send fx alle deltagerne ud i gruppedrøftelser i frisk luft – allerhelst om eftermiddagen, hvor blodsukkeret er lidt lavt. Eller sæt tid af til en walk and talk, hvor den nye viden snakkes igennem under en gåtur i skoven. 
Tænk kreativt, og udnyt mulighederne for aktivitet, frisk luft, samtale – alt sammen noget der kan give deltagerne mulighed for at skabe relation både til hinanden og emnet. 


Punkt 4
Ved at holde mødet ud af huset, så vil mødet automatisk blive mere intensivt. I er både sværere at få fat på og I undgår forstyrrelser fra kollegerne som ikke deltager i mødet.
Desuden er det også nemmere at disciplinere sig selv, når mødet er ud af huset. Der har I automatisk mere respekt for andres og ens egen tid. Derfor så har I optimale rammer for at folk kommer til tiden og samtidig ikke går før tid, hvilket i sig selv skaber gode mødeenegi og en større effektivisering af mødet.


Punkt 5
Relationer og oplevelser skaber større gevinst for virksomheden. 
Udbyttet af de gode relationer handler om at skabe en god arbejdsglæde og et bedre samarbejde.
Dette vil gøre kommunikationen på arbejdspladsen nemmere og I vil derpå opleve mindre misforståelser og en større samarbejdsglæde.  
Alt dette er vigtigt for arbejdspladsen, da det er bevist at virksomheder hvor det sociale aspekt står i plus også vinder på høj produktivitet, høj trivsel og høj kundetilfredshed, hvilket der slut er med til at skabe en god økonomisk bundlinje.


TEACH OUT - skrevet af Lotte Nystrup Lund, Partner hos FUTU Innovationsbureau
Det er ikke tilfældigt, at du føler det som en befrielse, når mødeprogrammet breakes af en walk&talk. Forskere har i årvis undersøgt effekten af at tilegne sig viden i det fri. 
Dét med at flytte det faglige rum udenfor kaldes over en bred kam Teach Out: Begrebet handler om at rykke hele eller dele af undervisningen eller mødet uden for murene. Teach Out er noget, vi der arbejder med møder, kurser og konferencer kan inspireres meget af. Fordi naturen kan bruges meget mere strategisk end den klassiske walk&talk. Effekterne af Teach Out er nemlig dét, de fleste gerne vil opnå, når mennesker mødes. Læs her mere om Teach Out HER